ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το Δεκέμβριο 2022

Ενόψει των εορτών τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, κορύφωσαν τις προετοιμασίες με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του χώρου του Πολυδύναμου Κέντρου αλλά και το μοίρασμα γλυκισμάτων στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του street-work για τους ωφελούμενους του Φορέα.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεργασία του με Υπηρεσίες, Φορείς, Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΜΜΕ, Εταιρίες, Καλλιτέχνες και Ιδιώτες – κατασκεύασε και διένειμε αναμνηστικά γούρια, ευχετήριες κάρτες, ευχαριστήριες επιστολές, αλλά και ημερολόγια που αποτυπώνουν τις δράσεις του στη Στερεά Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Εντός του Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο ενημερωτικό εργαστήρι – ανοιχτό στο ευρύ κοινό, με τη συνεργασία του προσωπικού της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Η ενημερωτική δράση φιλοξενήθηκε στον χώρο του Βιβλιοπωλείου “Επίπεδο” στη Λαμία και είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν πολίτες ανεξαρτήτως ιδιότητας, να διατυπώσουν απόψεις και ερωτήσεις, αλλά και προτάσεις για τη θεματολογία των επερχόμενων ενημερωτικών εργαστηρίων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η βράβευση του προσωπικού του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, για το συνολικό εθελοντικό τους έργο.

Η Κινητή Μονάδα μέσα στο Δεκέμβριο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με την Κοινωνική Λειτουργό της Δομής, κα Σοφία Καλογρίδη, για μία πρώτη επαφή διασύνδεσης και δικτύωσης αλλά και συζήτηση για πιθανές μελλοντικές κοινές δράσεις.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παραβρέθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ όπου παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Βήματα Μικρασιατών στη Στερεά Ελλάδα», μία πρωτοβουλία και παραγωγή της ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και άλλων μελών της Περιφερειακής Διοίκησης.

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βασιλικών 20, 35133, Λαμία

Tel. No: (+30) 2231067885, (+30) 2231045456
Email: pklamia@kethea-exodos.gr

kmlamia@kethea-exodos.gr
Website: www.kethea-exodos.gr

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Από admin

Verified by MonsterInsights