Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε ηλικία 82 ετών. Γιος της διαβόητης Φρειδερίκης και του Παύλου, διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973.

Ο Γλυξμπουργκ νοσηλεύονταν εδώ και μέρες στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Το κεφάλαιο της μοναρχίας έκλεισε οριστικά για το λαό το 1974, όταν τότε στο δημοψήφισμα αποφάνθηκε συντριπτικά κατά της μοναρχίας. Όμως πριν δύο δεκαετίες, ο κανακάρης της Φρειδερίκης, κατόρθωσε να μας αρπάξει με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περίπου 14 εκατ. ευρώ «ως αποζημίωση της κατασχεθείσης περιουσίας του»!!!

Ποια περιουσία του; Ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης δε του ανήκε νόμιμα, ούτε ένα ευρώ δεν είναι δικό του, όλα κλεμμένα και από τον ιδρώτα του λαού.

Εκεί που μας χρωστούσε ο Κοκός, για όσα δεινά τράβηξε ο λαός από αυτόν και την οικογένειά του και όσα έκλεψαν από το λαό, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού για μια ακόμη φορά με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων από το 1974 και μετά.

Με αίμα, δάκρυα, αλυσίδες και ιδρώτα πλήρωσε ο κοσμάκης αυτόν και την οικογένειά του, προγόνους και απογόνους.

———————–

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Αυτό αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά.

Συγκεκριμένα στη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Από admin

Verified by MonsterInsights