Προκαλούν οι Γλύξμπουργκ: Ζητούν να υπάρξει… λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Συνεχίζει να προκαλεί η οικογένεια Γλύξμπουργκ, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτρέψει το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του Κωνσταντίνου πριν την κηδεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιθυμία των Γλύξμπουργκ είναι η σορός να φτάσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μητρόπολη, προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία.
Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, ενώ τίθενται ζητήματα μέτρων ασφαλείας για τους ξένους που θα παραστούν στην κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα θα βρεθεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, καθώς πέρα από την Σοφία – αδερφή του Κωνσταντίνου — αναμένεται να έρθει και ο σύζυγός της, πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’, καθώς και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄.

Στην Ελλάδα θα φτάσει και η Μαργαρίτα της Δανίας, ενώ άγνωστο παραμένει το ποιος θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Επίσης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και τώρα η οικογένεια των Γλύξμπουργκ — την δυναστεία της οποίας ο ελληνικός λαός την πλήρωσε πολλαπλώς με αίμα και πόνο — συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα, ζητώντας «λαϊκά προσκυνήματα», επίσημες κηδείες και τιμές για τον γιο της Φρειδερίκης και του Παύλου.

Η δε κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να… πατήσει σε δυο βάρκες. Από τη μια προσπαθεί να μην στραπατσάρει το, με τόσο κόπο χτισμένο, «φιλελεύθερο» προσωπείο της και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει το κοινό των ακροδεξιών-φιλοβασιλικών ψηφοφόρων της, ενόψει και των επικείμενων εκλογών.

Από admin

Verified by MonsterInsights