Υπογραφή Σύμβασης για την Ανάπλαση της Πλατείας Στυλίδας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, η σύμβαση για την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Στυλίδας, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 990.000 ευρώ.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας και ο Αντιδήμαρχος Στυλίδας κ. Παναγιώτης Γιαλικάρης.

Η Δήμαρχος Στυλίδας ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και τον κ. Σπανό προσωπικά για την ουσιαστική στήριξη για την υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου για το Δήμο Στυλίδας έργου, αλλά και για όσα επέρχονται.

Η κ. Στεργίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το πιο εμβληματικό έργο του Δήμου Στυλίδας ξεκινάει! Το από εδώ και χρόνια όνειρο των Στυλιδιωτών παίρνει «σάρκα και οστά»! Όλα αλλάζουν και ανασυντίθενται σε νέα μορφή!

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Στυλίδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, οπότε θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.

Η αγαπημένη πλατεία όλων μας, γίνεται προορισμός για μικρούς και μεγάλους, για ντόπιους και επισκέπτες!

Σε όσους τόσο καιρό αμφέβαλλαν, σε εκείνους που προτιμούσαν να «πολεμούν» τη Δημοτική Αρχή με κάθε μέσο παρά να σταθούν δίπλα μας για το κοινό στόχο, την αναδημιουργία της πλατείας μας, η απάντησή μας δίνεται με πράξεις!

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουμε πως καμία υπόσχεσή μας δε μένει στα λόγια, αλλά γίνεται πράξη!

Ευχαριστούμε διπλά όλους όσοι πιστεύουν σε αυτή τη Δημοτική Αρχή και μας στηρίζουν στην κάθε προσπάθειά μας.
Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί θα πηγαίνει αυτός ο τόπος μπροστά, όλο και πιο ψηλά!»

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

Υπογραφή Σύμβασης για την Ανάπλαση της Πλατείας Στυλίδας
Υπογραφή Σύμβασης για την Ανάπλαση της Πλατείας Στυλίδας
Βασικά στοιχεία της ανάπλασης είναι:
  • Η δημιουργία πλατείας ναυτικής παράδοσης, η οποία θα διαμορφωθεί με βοτσαλωτό ψηφιδωτό με μοτίβα ναυτικά και στο κέντρο θα τοποθετηθεί γλυπτό με θέμα από τη θάλασσα, τους ανθρώπους της και τη ναυτοσύνη.
  • Η δημιουργία και εγκατάσταση σε δημοτική έκταση απέναντι από την πλατεία της λεγόμενης «Πύλης» προς τη θάλασσα. Στραμμένη έκκεντρα θα δίνει οπτική φυγή προς τη θάλασσα. Στο εσωτερικό της θα υπάρχει ψηφιδωτό μεγάλης κλίμακας φωτιζόμενο. Η απεικόνιση θα αφορά την ίδια τη Στυλίδα ως ανθρώπινη – γυναικεία- μορφή σε σχέση με τους – ανθρωπόμορφους επίσης- Μαλιακό και Όθρυ. Εξωτερικά θα τοποθετηθούν μεταλλικές πλάκες εγχάρακτες, σχετιζόμενες με ιστορικά γεγονότα της Στυλίδας.
  • Η ανάδειξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
  • Η εγκατάσταση νέου δικτύου φωτισμού, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ιστών φωτισμού στην κεντρική διαδρομή της πλατείας, προβολέων αρχιτεκτονικού φωτισμού για την ανάδειξη την εκκλησίας και της “Πύλης” και ενδοδαπέδιων φωτιστικών κυκλικού σχήματος, που θα τοποθετηθούν περιμετρικά της πλατείας.

Προβλέπεται ακόμη αρδευτικό δίκτυο των δέντρων, των θάμνων και των διακοσμητικών φυτών που θα φυτευθούν στα πεζοδρόμια, όσο και στα παρτέρια. Στη νότια πλευρά της πλατείας θα εγκατασταθεί φορτιστής αυτοκινήτων σε επιδαπέδια βάση.

Από admin

Verified by MonsterInsights