Δελτίο Τύπου - Ένταξη του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης του Δήμου ΣτυλίδαςΦωτο: αρχείου

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας, στο Υποέργο «Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ)» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο, ύψους 23 εκατ. ευρώ περίπου, αποτελεί για το Δήμο Στυλίδας τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση για έργο υποδομής και ίσως μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά, βάσει της απόφασης ένταξης.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε σχετικά:

«Είναι απερίγραπτη η χαρά μας για το σημαντικότατο αυτό έργο που θα υλοποιηθεί στο Δήμο μας και θα επιλύσει το ζήτημα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα προσφέρει ένα ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, για το οποίο ως δημοτική αρχή εργαστήκαμε στοχευμένα και με σοβαρότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι δεσμεύσεις μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, γίνονται πράξη. Ισχυρής και ζωτικής σημασίας έργα για τον τόπο μας παίρνουν «σάρκα και οστά» και αλλάζουν σταδιακά το Δήμο Στυλίδας, δημιουργώντας νέες προοπτικές για το αύριο που έρχεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους κυβερνητικούς παράγοντες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια για το μεγάλο αυτό έργο υποδομής, το οποίο και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

Από admin

Verified by MonsterInsights