ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Εργαζόμενοι Κέντρου Υγείας Στυλίδας

Η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων, που οι συνέπειες της φάνηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο στα 3 χρόνια της πανδημίας, που κόστισε 37000 ανθρώπινες ζωές.

Στο Νομό μας η υποστελέχωση στο ΓΝ Λαμίας «καλύπτεται» με τις αθρόες μετακινήσεις ιατρών-προσωπικού- για κάλυψη εφημεριών και πρωινού ωραρίου, στο ΤΕΠ, στην Παιδιατρική και άλλες κλινικές. Τα υποστελεχωμένα και υποεξοπλισμένα ΚΥ αποτελούν δεξαμενές για τις μετακινήσεις.

Στον τόπο μας, την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας η υποβάθμιση συνεχίζεται στο ΚΥ Στυλίδας και στα Π.Ι. περιοχής ευθύνης του.

Από 2/5/2023 θα μετακινούνται προς το Π.Π.Ι. Ραχών 5 γιατροί από το Κ.Υ. και τα Π.Ι. Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, όπως επίσης και 2 Νοσηλεύτριες.

Το ερώτημα που μπαίνει σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο της Αν. Φθιώτιδας είναι το εξής:

Είναι δυνατόν ένα ΚΥ όπως είναι το ΚΥ Στυλίδας να αιμορραγεί συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό; Μπορεί ένα Κ.Υ. να μη έχει σε καθημερινή βάση τον Παιδίατρο του, του γιατρούς που υπηρετούν στο Κ.Υ. και τα Π.Ι., να μην έχει στελεχωθεί επί χρόνια με Φυσικοθεραπευτές, ενώ την ίδια ώρα το Π.Π.Ι. Ραχών να ξεκινάει τη λειτουργία του με δύο φυσικοθεραπευτές μετακινούμενους από το Γ.Ν. Λαμίας;

Δεν είμαστε αντίθετοι, δεν είμαστε αντίπαλοι με τη δημιουργία ενός Π.Π.Ι. Είμαστε αντίθετοι με τη στελέχωσή του από το Κ.Υ. Στυλίδας και από το Γ.Ν.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε υπηρεσίες με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Τέτοια παροχή υγείας θέλει ο λαός της περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας και την περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.;

Έχουμε ιδιωτικοποίηση στον τομέα της περίθαλψης-θεραπείας και της αποκατάστασης. Τώρα έχουμε καθαρά ιδιωτικοποίηση και στον τομέα της πρόληψης που περνάει μέσα από τις δημόσιες δομές.

Μπορεί ένα Π.Ι. να χρησιμοποιείται σαν όχημα για ιδιωτικοποίηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να χρησιμοποιείται ακόμη και για ψηφοθηρικούς σκοπούς, μη καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;

Ήδη εκδηλώνεται έντονη ανησυχία των κατοίκων των δημοτικών κοινοτήτων Μοσχοχωρίου, Ηράκλειας, Δαμάστας, Ν. Κρίκελου, Βαρδατών και Γοργοποτάμου. Οι ανάγκες των ασθενών επιβάλλουν την παρουσία των γιατρών του Π.Ι Μοσχοχωρίου διαρκώς χωρίς διακοπή. Αντίστοιχη είναι η ανάγκη και για τη συνεχόμενη παρουσία προσωπικού στο Π.Π.Ι. Πελασγίας. Ούτε μια ώρα δεν μπορούν να μείνουν οι κάτοικοι χωρίς τους γιατρούς τους.

Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Στυλίδας και των Π.Ι. της περιοχής ευθύνης του φαίνεται ότι είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή.

Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής Αν. Φθιώτιδας και των περιοχών ευθύνης του Κ.Υ. Στυλίδας πρέπει να πούμε με μια φωνή «ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!».

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ας τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, υπεύθυνα απέναντι στις ανάγκες των ανθρώπων για ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στην πρόληψη, στη θεραπεία και την αποκατάσταση. ΤΩΡΑ να προχωρήσουν σε άμεση στελέχωση σε μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο, Κ.Υ., Π.Ι.

Όποιος παίζει στις πλάτες του λαού της περιοχής μας, θα το βρει μπροστά του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Από admin

Verified by MonsterInsights