Σήφης Ζαχαριάδης

Φέτος η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα γιορταστεί στη χώρα μας εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η στάση βέβαια των αστικών δυνάμεων είναι δεδομένη, αν πάρει κανείς υπόψη ότι ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ που ηγήθηκε του αγώνα ενάντια στον φασισμό — ναζισμό, τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού με τη μαύρη προπαγάνδα της ψευτιάς, επιδιώκουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των λαών τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου.

Πρωταγωνιστής η ΕΕ, η οποία έχει ονομάσει την 9η Μάη «Μέρα της Ευρώπης», έχει ως επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τη ρωσοφοβία και τον αντικομμουνισμό, και προτιμά να αγνοεί τις νεοναζιστικές παρελάσεις και τα σύμβολά τους όχι μόνο στην Ουκρανία. Να αγνοεί ότι στην Εσθονία καταστρέφουν τα μνημεία του Κόκκινου Στρατού και ψάχνουν να βρουν έναν τόπο για μνημείο της μεραρχίας Ες-Ες.

Απόδειξη ότι φοβούνται την παρακαταθήκη που άφησε στους λαούς η ΕΣΣΔ, φοβούνται την Αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού και των λαϊκών κινημάτων της Ευρώπης, που σάρωσαν το γέννημα — θρέμμα του συστήματος, τον φασισμό — ναζισμό.

Οσο όμως και να συκοφαντούν, οι λαοί γνωρίζουν και οι νέοι μαθαίνουν τα επιτεύγματα του σοβιετικού λαού, που ακόμα και σήμερα παραμένουν άπιαστο όνειρο για τους λαούς που βιώνουν τα δεινά του καπιταλισμού. Οσο και να διαστρεβλώνουν την Ιστορία, όσα αισχρά ψέματα και να γράφουν στα βιβλία τους, δεν θα τα καταφέρουν.

Μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που αγάπησε τη σοσιαλιστική Ρωσία και σήμερα συνεχίζει να αγαπά τον λαό της, όπως κάνει και για τους λαούς όλου του κόσμου, μπορεί και πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας, που πρώτη στην Ευρώπη το 1940 νίκησε τον φασισμό, στηρίζω το ΚΚΕ, το κόμμα που μάχεται οποιαδήποτε εκδήλωση της φασιστικής ιδεολογίας.

Το κόμμα του πατέρα μου, Νίκου Ζαχαριάδη, που όπως έλεγε και ο ίδιος, «το κουκουέδικο (…) να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αφτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό».

Παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Νίκου Ζαχαριάδη, στην επιστολή του μετά την επίθεση του Μουσολίνι στην Ελλάδα «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!»

Η θέση λοιπόν του καθένα μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ.

Σήφης Ζαχαριάδης.

Ριζοσπάστης

 

Από admin

Verified by MonsterInsights