ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ του ΘΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 

Αν μετά τους σχεδόν 40 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της από την κυβέρνηση που άφηνε τους διασωληνωμενους ασθενείς να πεθάινουν νοσηλευόμενοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ, αρνούμενη να επιταξει τίς ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Αν μετά τους περίπου 30 χιλιάδες νεκρούς της λεγόμενης πλεονάζουσας θνησιμότητας (δηλαδή ανθρώπους με άλλες παθήσεις, που πέθαναν επειδή δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, γιατί αυτά είχαν μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αν μετά το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη, λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τής μη ασφαλούς λειτουργίας της (το τραίνα ταξίδευαν στην κυριολεξία στα τυφλά, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων), και συνεχίζουν να κινούνται στα τυφλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Αν μετά τη μετατροπή μεγάλου μέρους των Ελλήνων σέ ζητιάνους, που θα πρέπει να επιβιώνουν με τα διάφορα pass, τον 21ο αιώνα ,(κουπόνια, δελτία επισιτισμού τα λένε στα ελληνικά, το αποφεύγουν όμως γιατί έτσι θεωρούν ότι θα ξεγελάσουν το λαό).

Αν μετά, την ανεργία που πλήττει τούς μισούς περίπου νέους, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τα τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων,, των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών που πληρώνουν μόνο 5 τοις εκατό φόρο, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πάνω από 20 τοις εκατό.

Αν μετά την εφαρμογή των πλειστηριασμών, για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια, και τους επικείμενους 700 χιλιάδες πλειστηριασμους. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν Κριτήριο της πολιτικής μας συμπεριφοράς και πολλά άλλα αντιλαϊκά πού πληρώνουν οι εργαζόμενοι, και η ελληνική κοινωνία επιλέγει και επιβραβεύει τους θύτες της σέ ποσοστό πάνω από 75 τοις εκατό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), τότε προφανώς βρίσκεται σε βαθειά αποσύνθεση.

Η αδιαφορία, η ανοχή,ο εθισμός στο θάνατο, στο φυσικό, (αρκεί να μην είμαστε εμείς)αλλά και τον πάσης φύσεως θάνατο, όχι μόνο αγγίζει, αλλά και εισέρχεται στο πλαίσιο της φασιζουσας νοοτροπίας. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα μυνήματα, συμπεράσματα των εκλογών.

Το δεύτερο απαισιόδοξο μύνημα είναι η λευκή επιταγή που δόθηκε στη ΝΔ να συνεχίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, αν δε, στις δεύτερες εκλογές, με τη βοήθεια του καλπονοθευτικου εκλογικού νόμου, πάρει πάνω από 180 έδρες, τότε τα  πολιτικά πράγματα στη χώρα μας, θα οδηγηθούν σέ ακραίες καταστάσεις με τη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας (αγαθά στα οποία δεν θα έχουν καμιά πρόσβαση, όσοι δεν θα έχουν να πληρώσουν, άλλωστε μας έχουν προειδοποιήσει #οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει#), τού νερού, την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Θα τεθούν ζητήματα περαιτέρω περιστολής δικαιωμάτων συνδικαλιστικής δράσης, απεργίας, διαδηλώσεων, νόμιμης δράσης.κομματων. Ηδη κατά την προεκλογική περίοδο τέθηκε από υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ σε τηλεοπτική συζήτηση, θέμα νόμιμης δράσης του ΚΚΕ, επικαλούμενος μάλιστα ως κύριο επιχείρημα του, την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εξίσωσης του φασισμού με το κομμουνισμό.

Βασικο πρόβλημα για το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας αποτελεί το ΚΚΕ, με την πολιτική του, τη δράση του, την επαναστατική προοπτική που δίνει στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα πλέον στις εκλογές που έγιναν, ότι ο πραγματικός και μοναδικός αντίπαλος τους είναι το ΚΚΕ. Γιατι όλοι οι υπόλοιποι την ίδια πολιτική υπηρετούν, των δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι, έχουν ως μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη, να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα είναι πιο δυνατός και ο λαός, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται.

 Θάνος Βασιλόπουλος,  Παιδίατρος – Εντατικολόγος

 

Από admin

Verified by MonsterInsights