Καταγγελία εργαζομένων ΔΥΠΑ: Έμειναν απλήρωτα χιλιάδες επιδόματα -Τι συνέβη

Δημήτρης Κασιμάτης

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αναφέροντας ότι χιλιάδες επιδόματα έχουν μείνει απλήρωτα ενώ παράλληλα, έβαλαν σεμινάρια το Σάββατο στους υπαλλήλους του Οργανισμού για την εξέταση των ενστάσεων του Κοινωνικού Τουρισμού!

Ειδικότερα, η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.ΥΠ.Α. αναφέρει:

«Το απόλυτο μπάχαλο ενός επιτελικού συστήματος!

Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι θα μοιράσουν σε υπαλλήλους που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, τις ενστάσεις για να διεκπεραιωθούν εντός του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που έθεσαν σαν να είναι Διοικούντες πρωτάρηδες στην Δ.ΥΠ.Α.

Αυτά γράψαμε πριν λίγες ημέρες και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Ενώ οι Κυβερνώντες διαφημίζουν την ψηφιοποίηση του Κράτος την ίδια στιγμή στη Δ.ΥΠ.Α. δεν μπορούν να προγραμματίσουν την έκδοση των προγραμμάτων με τέτοιο τρόπο που να διεκπεραιώνονται από τους υπαλλήλους ομαλά αλλά και οι πολίτες να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

Αποφάσισαν για φέτος να ξεκινήσει η υλοποίηση του Κοινωνικού Τουρισμού ένα μήνα νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου αλλά την εκπόνηση του προγράμματος την έβγαλαν άρον άρον λίγες ημέρες πριν την ημέρα υλοποίησης. Αφού με πολλά τεχνικά προβλήματα και ταλαιπωρία των πολιτών κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις, εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Δ.ΥΠ.Α. κατέρρευσαν.

Οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να διενεργήσουν ούτε καν τις απαραίτητες εγκρίσεις των επιδομάτων που ήταν απαραίτητο να γίνουν Πέμπτη για να πληρωθούν σήμερα με αποτέλεσμα πολλές πληρωμές να μετατεθούν για Δευτέρα ενώ δεν λειτουργούσε ούτε το ΟΠΣ αλλά ούτε και τα υπηρεσιακά mails.

Ενώ ήξεραν ότι απαιτείται η συνδρομή υπαλλήλων που δεν εργάζονται στο αντικείμενο για την εξέταση των ενστάσεων του κοινωνικού τουρισμού, δεν φρόντισαν να διενεργήσουν ούτε καν μια ολιγόωρη εκπαίδευση στην ώρα της. Τους ήρθε η θεία επιφοίτηση ξαφνικά και απέστειλαν την τυπική πρόσκληση για να γίνουν σεμινάρια σήμερα Παρασκευή μεσημέρι και αύριο Σάββατο.

Ναι καλά διαβάζετε.
Κατήργησαν το πενθήμερο από μόνοι τους !! Ποιοι ;

H Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας !!

Μα καλά, δεν υπήρχε κανείς φωστήρας να σκεφτεί ότι παραμονές εκλογών οι υπάλληλοι παίρνουν τις εκλογικές άδειες για να ψηφίσουν;

Δεν σκέφτηκαν ότι οι υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους ή απλά μας έχουν τόσο σε μεγάλη εκτίμηση που θα πρέπει σαν δούλοι να εργαζόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι καταπίνοντας αμάσητα όσα φιρμάνια αποστέλλουν οι ισντρούχτουρες του επιτελικού Κράτους μεσημέρι Παρασκευής;

Είχαμε προειδοποιήσει από την περίοδο της Πανδημίας που επέβαλλαν οι υπάλληλοι να παίρνουν φακέλους για να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί και ένα τεστ για ότι έρχεται που δυστυχώς έχει γίνει καθημερινότητα.

 

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην σκεφτούν καν να εργαστούν κανένα Σαββατοκύριακο!!
  • Καλούμε την Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α να επανασχεδιάσει το πότε εκπονεί το κάθε πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις υπαλλήλων της πρώτης γραμμής.
  • Καλούμε την Διοίκηση να διαπιστώσει τι επιτέλους γίνεται με τις ιδιωτικές εταιρείες πληροφορικής που απομυζούν εκατομμύρια από την Δ.ΥΠ.Α χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους!!

 

Αλήθεια στις τόσες επισκέψεις του ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. δεν ρώτησε να μάθει την πρώτη γραμμή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Από ότι φαίνεται οι επισκέψεις γίνονται για να τα ποστάρουμε στα social media και όχι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η εργασιακή καθημερινότητα των υπαλλήλων !!»

aftodioikisi.gr

Από admin

Verified by MonsterInsights