Νέα φρίκη στην Κρήτη...Έκοψαν τα αυτιά σκύλου!Νέα φρίκη στην Κρήτη...Έκοψαν τα αυτιά σκύλου!
Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, όπου άγνωστοι προχώρησαν στον βάναυσο ακρωτηριασμό βελγικού λυκόσκυλου.

 

Σύμφωνα με την εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα “Σείριος”, άγνωστοι «έκοψαν σύριζα τα αυτιά του σκύλου, τον έδεσαν και τον παράτησαν. Αυτό το περιστατικό καθώς και ο βάρβαρος ευνουχισμός με δεματικό, σκυλιού που βρέθηκε στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Όσο και ο πυροβολισμός αδέσποτου στην Αγία Βάρβαρα, που ακρωτηριάστηκε για να σωθεί η ζωή του».

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

«Είναι ενδεικτικά και μόνο για μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο για την κοινωνία μας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εθελοντές της ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ -ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ που διαχειρίζονται το περιστατικό, όσο και τα συγχαρητήρια μας στους πολίτες που αποφάσισαν να υιοθετήσουν το βασανισμένο σκυλάκι που βρέθηκε στην Αμμουδάρα. Ως εθελοντές γνωρίζουμε καλά πως περιστατικά όπως τα συγκεκριμένα, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στην ύπαιθρο της Κρήτης» προσθέτει η φιλοζωϊκή ομάδα.
Νέα φρίκη στην Κρήτη: Έκοψαν τα αυτιά σκύλου

Και καταλήγει: «Σκυλιά όπως ο άτυχος Μπρούνο, και το σκυλί που βρέθηκε στην Αμμουδάρα. ακρωτηριασμένα βάναυσα, δεμένα σε βαρέλια και παραπήγματα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη περίθαλψή να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού δεν υπάρχει πουθενά υποδομή για να φιλοξενηθούν τα ζώα ακόμη και αν διαταχθεί η αφαίρεση τους.

 

Είναι ώρα η πολιτεία και οι τοπικές αρχές να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους, με προγράμματα ενημέρωσης με το συντονισμό της περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο κατώφλι του οποίου εξελίχθηκε το ύστατο περιστατικό, με με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για να εκλείψουν μεσαιωνικές πρακτικές που αποτελούν όνειδος».

24wro.com.gr

Από admin

Verified by MonsterInsights