Παρουσίαση Υποψηφίων Δήμαρχων Λαϊκής Συσπείρωσης στη Φθιώτιδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε τους υποψήφιους Δημάρχους της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Φθιώτιδα που στηρίζει το ΚΚΕ.

Είναι γνωστό ότι οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν ενιαία έκφραση σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδας έχουν ενιαίο πρόγραμμα θέσεων και κυρίως εκφράζουν ενιαία τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού συνολικότερα έχοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας μας.

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους θεωρούμε απαραίτητο να βάλουμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν και το βηματισμό μας, την πολιτική θέση μας κόντρα σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ανεξάρτητα πως εκφράζονται σε τοπικό επίπεδο.

Γιατί οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και στους Δήμους έχουν στην προτεραιότητά τους την στρατηγική του κεντρικού κράτους, πού είναι η εξασφάλιση των κερδών των ομίλων, των λίγων, κόντρα στις ζωές του λαού, των πολλών.

Το δίλημμα και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι πως, απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους ανεξάρτητα από το πώς θα εμφανιστούν στις εκλογές, θα ισχυροποιηθεί αποφασιστικά με κατάκτηση νέων θέσεων και Δήμων η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης, οι συνδυασμοί ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων της νεολαίας των επαγγελματιών και αγροτών των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές.

Είναι δεδομένο ότι η τοπική διοίκηση ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού όλο το προηγούμενο διάστημα έδρασε συντονισμένα με την κρατική πολιτική ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και στις ανάγκες του.

Δήμοι και Περιφέρεια και εδώ στη Στερεά, και ανεξάρτητα από το ποιος είχε την ευθύνη της διοίκησης του (Ν Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εξειδικεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης υπηρέτησαν με συνέπεια τα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα προώθησαν επιπλέον αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο το βασικό ερώτημα που αφορά την τοπική διοίκηση παραμένει σταθερά το ίδιο και είναι “ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”.

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας ή με βάση την κερδοφορία και στον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνουν την απάντηση ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπερασπιζόμενοι την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και θα συνεχίσουν να παλεύουν για:

Να παρεμποδίσουν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (υγεία φορολογία κ.α.)

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, για καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με την προμήθεια εξοπλισμού των αναγκαίων υποδομών, ασθενοφόρων με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Για την κάλυψη των αναγκών σε σχέση με τη σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας

Τη διεκδίκηση κρατικών δομών φροντίδας για την τρίτη ηλικία

Την προστασία των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών με την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους το προσωπικό

Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες.

Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κλπ της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψης σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, άρδευση αποχέτευση.

Την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας

Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες με σεβασμό στο περιβάλλον στη δημόσια υγεία στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Να δυναμώσει η δράση ενάντια στις επεμβάσεις, τους πολέμους να μη χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να αντιμετωπιστούν ο ρατσισμός και ξενοφοβία.

Για να απομονωθεί η ναζιστική φασιστική ιδεολογία τα διάφορα μορφώματα τους.

Μ΄ αυτό το περίγραμμα και ενιαία θα παλέψουμε όλοι οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Λ.Σ επιδιώκοντας την ισχυροποίηση των δυνάμεων μας παντού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας.

Παρουσιάζω τους υποψήφιους Δημάρχους της Λ.Σ στη Φθιώτιδα:

  • Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Δημήτρης Τσούλφας, εργαζόμενος στα Πλαστικά Κρήτης. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Δομοκού: Θανάσης Καϊδαντζής, αγρότης. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Καμένων Βούρλων: Γιάννης Ηλιόπουλος. Συνταξιούχος οικοδόμος. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Λαμιέων: Θανάσης Αδάμ, ορθοπεδικός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Λοκρών: Θωμάς Καρατράντος, εργαζόμενος στην ΕΖΑ. Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Νομού Φθιώτιδας. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Μακρακώμης: Παναγιώτης Ράμμος, δημοσιογράφος. Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Δήμος Στυλίδας: Βαγγελιώ Καρκάνη, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων (παρασκευάστρια), εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Δημοτικός Σύμβουλος.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νομού Φθιώτιδας

1) Αλεξός Αντώνης: Τεχνολόγος Γεωπόνος. Περιφερειακός Σύμβουλος. Μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ

2)Αναγνωστοπούλου Γιώτα: Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας. Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ.

3)Αντωνιάδης Βασίλης: Ιατρός-Ουρολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας.Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

4)Γεροκούδη Δήμητρα: Μεταφράστρια

5)Καρβέλης Βάιος: Συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος, μηχανικός αυτοκινήτων.

6)Λαϊνάς Αλέξανδρος (Αλέκος) : Λογιστής – φοροτεχνικός

7)Λυγδή Λουκία: Γιατρός Αιματολόγος στον Ευαγγελισμό

8)Μαντζαβίνος Γιάννης: Ηχολήπτης. Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας.

9)Μπαφούτσου Ανδριάννα: Φιλόλογος. Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ

10)Μπούρχας Κωνσταντίνος: Αυτοαπασχολούμενος.

11)Ντανάσης Ανδρέας:
Γιατρός Πνευμονολόγος

12)Οικονόμου Γιώργος: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαμίας

13)Πάσουλας Χρίστος: Αγρότης. Μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας

14)Πολίτης Παναγιώτης: Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

Από admin

Verified by MonsterInsights