Επίσκεψη του Κώστα Μαρκόπουλου στα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας
Επίσκεψη στα ΚΥ Φθιώτιδας

 

Επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Αταλάντης, Καινούργιου και Αμφίκλειας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τις υποψήφιες περιφερειακές συμβούλους Αλίκη Λιάσκα, Μαρίνα Κροντήρη, Βάσω Βούλγαρη-Γκλάβα και Τάνια Κλημαντήρη.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ολοκλήρωση της ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα Κέντρα Υγείας στη Φθιώτιδα. Κοινή διαπίστωση είναι τα μεγάλα και ευρύχωρα κτίρια με την απόλυτη έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών, που έχει σαν αποτέλεσμα την κακή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ προβλέπονται παιδίατροι, ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι και ακτινολόγοι, τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν χωρίς αυτούς.

 

Πολλά μηχανήματα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας ενώ ανήκουν στα Κέντρα Υγείας  και πολλοί γιατροί που είναι διορισμένοι στα Κέντρα Υγείας έχουν αποσπαστεί είτε για την Λαμία είτε για την Αθήνα. Σε μία περιοχή 35.000 κατοίκων που είναι υπερπολλαπλάσιο το Καλοκαίρι, λόγω τουριστικής περιόδου, η εικόνα είναι απογοητευτική. Τα Κέντρα Υγείας στηρίζονται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων των εργαζομένων.

 

Στόχος μας σαν πιθανή αυριανή Περιφερειακή Αρχή, είναι η δημιουργία κινήτρων που θα προσελκύσει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

 

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης ο Κώστας Μαρκόπουλος που είναι εθελοντής αιμοδότης έδωσε αίμα στην Αταλάντη, δείχνοντας συμβολικά την αξία του εθελοντισμού.

Επίσκεψη του Κώστα Μαρκόπουλου στα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας
Στις φωτογραφίες διακρίνεται η κα Μαίρη Γεωργοπούλου, Δ/ντρια Κέντρου Υγείας Αταλάντης.
Επίσκεψη του Κώστα Μαρκόπουλου στα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας
Επίσκεψη του Κώστα Μαρκόπουλου στα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας

Από admin

Verified by MonsterInsights