Ως πότε θα ανεχόμαστε και θα στηρίζουμε αυτή τη πολιτική;

Ως πότε θα ανεχόμαστε και θα στηρίζουμε αυτή τη πολιτική;

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση χτενιζεται. Η παράφραση της γνωστής λαϊκής ρήσης ταιρια-
άζει απόλυτα στο τρόπο πού η κυβέρνηση “”αντιμετωπίζει “” τις πυρκαγιές, οι οποίες κατακαιουν και καταστρέφουν τη χώρα.Μετα τις πανηγυρικές εξαγγελίες, του πρωθυπουργού, στις αρχές του καλοκαιριού,ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη με ένα επιτελικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ποια είναι τα αποτελέσματα σήμερα βάσει του επιτελικού σχεδίου της κυβέρνησης ; Επί δύο μήνες η χώρα καίγεται ανεξέλεγκτα, ιδιαίτερα κάποιες περιοχές όπως ,η Αττική, η Ρόδος, η Μαγνησία, η Κέρκυρα και τις τελευταίες ημέρες η Αλεξανδρούπολη. Έχουν καεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 470.000. στρέμματα δασών, καλλιεργειών.

Έχουν καεί ζώα, σπίτια, αγροικίες  έχουν καταστραφει υποδομές. Εχει ανατιναχθεί μια στρατιωτική βάση (Αγχίαλος), υπάρχουν δύο νεκροί πιλότοι και μέχρι σήμερα συνολικά 35 νεκροί συνάνθρωποι μας.Το 2021 κάηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα, κάηκε η μισή Εύβοια.Οπως έχουμε διαπιστώσει στη πράξη το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης εξαντλείται στην επίκληση της ατομικής ευθύνης, και στις εντολές εκκένωσης των περιοχών που καίγονται Ούτε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο ( Αλεξανδρούπολης) δεν μπορούν να προστατεύσουν καί το εκκένωσαν, όπως επίσης ούτε μια στρατιωτική μονάδα με πυρομαχικά, δεν στάθηκαν ικανοί να προστατεύσουν, και την άφησαν να ανατιναχθεί.

Κανενα σχέδιο πρόληψης και αντιπυρικης προστασίας λοιπόν δεν υπάρχει από την κυβέρνηση.(σημειωτέον ότι το ΚΚΕ κάθε χρόνο στις αρχές της αντιπυρικης περιόδου καταθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης, και αντιπυρικης προστασίας, το οποίο όμως απορρίπτεται από τις κυβερνήσεις) Αντιθέτως έχουν αφήσει τη πυροσβεστική υπηρεσία υποχρηματοδοτουμενη (το ελάχιστο  0.04 τοίς εκατό του προϋπολογισμού, έχουν διαθέσει) και υποστελεχωμένη (4.500 τα κενά)και με τον αντιπυρικο εξοπλισμό πεπαλαιωμένο, και μη λειτουργικό για τις αυξημένες ανάγκες.

Κυρίως όμως χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης, που είναι και το πιο σημαντικό. Στο διάστημα όμως που καίγεται η Ελλάδα η κυβέρνηση έχει να επιδείξει απαράμιλλη ικανότητα στην νομοθέτηση μέτρων εις βάρος του εχθρού λαού. Πρώτο βήμα για συνταξη στα 74 χρόνια,  εργασία 13 ωρών στο 24 ωρο αφου  κατά την ΕΕ είναι επαρκείς οι 11 ώρες ξεκούρασης, και τον καλοχτενισμενο υπουργό να προσπαθεί να μας πείσει από τηλεοράσεως, ότι είναι για το καλό μας η εφαρμογή της οδηγίας  2019/1152 της ΕΕ που προβλέπει τα παραπάνω. (εργαζόμενοι δούλοι τον 21ο αιώνα).

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την στελέχωση του ΕΚΑΒ όχι με γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, οδηγούς, αλλά με πυροσβέστες, φαντάρους,και υπάλληλους των ΟΤΑ. Συναντηση του πρωθυπουργού με τον Ζελένσκι, για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικο πολεμο στην Ουκρανία.

Γι”αυτό το έγκλημα διαρκείας της καταστροφής της χώρααπό τις πυρκαγιές έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις γιατί υλοποιούν την αντίληψη δόγμας  της ΕΕ, περί κόστους οφέλους, σύμφωνα με την οποία οι  δημόσιες υποδομές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής έχουν κόστος, δεν αποδίδουν κέρδη, και επομένως είναι ασύμφορες.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται δημόσιες υποδομές για την υγεία, για τις πλημμύρες, για τις πυρκαγιές, για την αντισεισμική θωράκιση. Ευθύνη όμως για”αυτή τη καταστροφή που συντελείται στην χώρα μας, έχουν και όλοι όσοι συνειδητά ή ασυνείδητα με την πολιτική τους συμπεριφορά στηρίζουν και επιβραβεύουν αυτή τη πολιτική.

Κανεις δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για το έγκλημα των σχεδόν 40 χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, του εγκλήματος στα Τέμπη,,των νεκρών στο Μάτι στη Μάνδρα.,τη καταστροφή κάθε χρόνο τής χώρας από τις πυρκαγιές.

Αυτή η πολιτική επιβραβεύτηκε στις πρόσφατες εκλογές, και για”αυτό η καταστροφή συνεχίζεται.Η απάθεια ,η αδιαφορία ,η ανοχή σε αυτό το συντελούμενο  έγκλημα, συνιστούν  ένα είδος  συνενοχής .

 

 Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος – Εντατικολογος

Από admin

Verified by MonsterInsights