Μάθε πού Ψηφίζεις

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα Τετάρτη (27.9.2023) η ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι πολίτες να μάθουν που θα ψηφίσουν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές λειτουργεί στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://mpp.ypes.gov.gr/.

Μέσω της πλατφόρμας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται, μέσα από μία απλοποιημένη διαδικασία, για τον τόπο που ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Για τον ίδιο σκοπό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία και τηλεφωνικό κέντρο για τους πολίτες που θα ψηφίσουν στις εκλογές στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Δεν ισχύουν οι ειδικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων

Σημειώνεται ότι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα δημοψηφίσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στους δήμους, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Από admin