Κυνηγός

Κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκε μία τσάντα που περιείχε κρέας το οποίο είχε μόλις τεμαχιστεί – Ο κυνηγός παραδέχθηκε πως προερχόταν από ζαρκάδι, το κυνήγι του οποίου απαγορεύεται

Κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή της κοινότητας Κάτω Ζαλόγγου του Δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα , κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό ενός οχήματος και βρήκε στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο που ήταν έτοιμο για χρήση εκτός θήκης, πράγμα που απαγορεύεται.

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα στο οποίο βρέθηκε μία τσάντα που περιείχε κρέας το οποίο είχε μόλις τεμαχιστεί και ο οδηγός παραδέχθηκε πως προερχόταν από ζαρκάδι, το κυνήγι του οποίου απαγορεύεται. Η τσάντα με το κρέας, το όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν κατασχέθηκαν και σε βάρος του κυνηγού επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 2.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζαρκαδιού και 400 ευρώ για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου.

Έκρυψε το όπλο και έκανε τον ανήξερο

Έλεγχο στον οδηγό ενός οχήματος που σταθμευμένο στην κοινότητα Ασπραγγέλων του Δήμου Ζαγορίου, έκανε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που τον βρήκε σε κοντινή απόσταση έχοντας μαζί του ένα κυνηγόσκυλο. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε μία άδεια θήκη κυνηγετικού όπλου, αλλά ο οδηγός αρνήθηκε ότι κυνηγούσε και έφυγε.

Όμως, λίγο αργότερα οι θηροφύλακες βρήκαν κρυμμένο στην γύρω περιοχή ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο διαπιστώθηκε από τα αρχεία της Αστυνομίας ότι ανήκε στον ύποπτο κι έτσι κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας.

ΠΗΓΗ:Protothema.gr

ilamia.gr

Από admin