Κώστας Σταθελάκος


Πενθήμερο πένθος στην Κύπρο για τον κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία…

Μια τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και αφορά τον αδόκητο χαμό σε τροχαίο δυστύχημα, του 36χρονου Λαμιώτη, με καταγωγή από το Αχλάδι, πρωταθλητή της σφυροβολίας Κωνσταντίνου Σταθελάκου, ο οποίος ζούσε στην Κύπρο όπου είχε αναλάβει και Ομοσπονδιακός Προπονητής Ρίψεων.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρωταθλητής από το Αχλάδι Στυλίδας, Κώστας Σταθελάκος

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο Πότσεφστρουμ  της Νότιας Αφρική με τους αθλητές του για προετοιμασία. Δυστυχώς το πρωί της Πέμπτης, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και είχε το τραγικό δυστύχημα.

Η ΚΟΕΑΣ στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σορού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του.
Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας παντρευτεί την πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία πριν από τρία περίπου χρόνια απέκτησαν δίδυμες κόρες.
Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32μ., από τις 16 Μαΐου 2015.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρωταθλητής από το Αχλάδι Στυλίδας, Κώστας Σταθελάκος

Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Από admin