ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑ: ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή ξεκίνησαν όταν η Ε.Ε. άφησε ελεύθερες εισαγωγές από τρίτες χώρες και δεν αντιδράσαμε (2002). Στην συνέχεια τόσο ο πόλεμος για την Ουκρανία όσο και η ενεργειακή κρίση επιδείνωσαν την κατάσταση. Η χώρα μετά την χρεωκοπία της ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα) συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και δεν στήριξε την πρωτογενή παραγωγή με γενναιότητα.

Έχουν δίκιο οι αγρότες. Είμαι βέβαιος ότι αυτά που έδωσε η κυβέρνηση δεν φτάνουν. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στο ταμείο και να αφήσει κατά μέρος το «ξύσιμο του πάτου του βαρελιού», αλλιώς βαδίζουμε για υβριδικά λαχανικά και καλλιεργημένο κρέας!
Η δε αγροτική και κτηνοτροφική πολιτική της Περιφέρειας είναι αστεία. 5+5 χρόνια Μπακογιάννης και Σπανός δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό για την διαχείριση υδάτων που είναι ευθύνη της Περιφέρειας (Ασωπός-Σπερχειός-Λήλας κλπ), ούτε βέβαια στήριξαν κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους μετά την καταστροφή της Β. Εύβοιας.
Ούτε νέο μελισσοκομικό πεδίο, ούτε άφθονες ζωοτροφές όταν απαγορεύτηκε η βόσκηση, ούτε σφαγεία, ούτε κτηνίατροι από την ερημωμένη από προσωπικό Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας και βέβαια απίστευτη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις. Ακόμη η ακαρπία της ελιάς είναι χωρίς αντιμετώπιση, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ αλλά ούτε αποφασίστηκε επιδότηση πρόσθετης ασφάλισης άν και υπάρχει στον νόμο αποζημιώσεων ΕΛΓΑ (2011).
Η παράταξη χαρακτήρισε το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Σπανός ως «κείμενο αστείο
πρωτοείσακτου δημοσιογράφου» και δήλωσε ότι είναι αχρείαστο.

Από admin