Θάνος Βασιλόπουλος

Έμποροι του ανθρώπινου πόνου 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις , αλλά και εξαγωγής χρήσιμων συμπεράσματων.
Ο απόλυτος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το κουρέλιασμα της ιατρικής δεοντολογίας, των δικαιωμάτων και της προστασίας του ασθενούς ανθρώπου. Δυστυχώς σε αυτό τον εξευτελισμό μαζί με τους επιβήτορες της εξουσίας, συμμετέχουν και γιατροί.

Η προσπάθεια εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας και νομιμοποίησης του φακελακίου δεν πρέπει να *νομιμοποιηθεί* και στη συνείδηση του λαού.
Για το δικό μας το συμφέρον πρέπει να συμμετάσχουμε ενεργά στον αγώνα που δίνουν οι οργανώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και το υγειονομικό κίνημα, για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας να γίνει εμπόρευμα, τα δημόσια νοσοκομεία να μετατραπούν σε οίκους εμπορίου και εκμετάλλευσης των φτωχών, των ανήμπορων, της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, που σήμερα ,νοιώθει όλο και περισσότερο, ότι δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα.

Δεν έχει μοίρα και ελπίδα μέσα στη σαπίλα και βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που αδιαφορεί προκλητικά για τους πολλούς, αλλά εξασφαλίζει επίσης προκλητικά, νομοθετώντας προνόμια για τους λίγους.
Γιατί τους το επιτρέπουμε;
Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή τη ζοφερή κατάσταση.
Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα, και της οργανωμένης πάλης

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολογος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Από admin