ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Από τον προσωπικό λογαριασμό της κ. Βιργινίας Στεργίου στο facebook.(Πρώην Δημάρχου Στυλίδας)

Ευτυχώς που η νέα δημοτική αρχή στηρίζει τους επαγγελματίες της περιοχής. Δείτε και εσείς την ανάθεση για την προμήθεια χρωμάτων αλλά και της κοπής χόρτων που επισυνάπτω και θα καταλάβετε. Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Αποστόλου δεν στηρίζει τους δικούς μας επαγγελματίες;

Σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει….

Θυμάμαι μάλιστα τη διαμαρτυρία της προέδρου Στυλίδας παλαιότερα, όταν δεν της ανατέθηκε η προμήθεια των χαρτικών του δήμου, την οποία όμως δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξει λόγω βασικών ελλείψεων του καταστήματος της και εφόσον ερωτήθηκαν όλοι οι αντίστοιχοι επαγγελματίες της Στυλίδας τότε και μόνο τότε απευθυνθήκαμε σε εταιρεία εκτός δήμου.

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση η εξήγηση είναι εμφανής. Εξυπηρετήσεις είναι αυτές. Ο κ. Αποστόλου θέλοντας να δείξει ότι έχει εκτόπισμα και του κάνουν χορηγίες, χρησιμοποίησε ένα μικρό τέχνασμα για να δείξει ότι όλα αυτά τα λουλούδια και τα χρώματα του τα χάρισαν για το ´Let’s do it Greece´.
Στην πραγματικότητα όμως ο δήμος, δηλαδή οι δημότες, τα πλήρωσαν κανονικά.
Ας δούμε λοιπόν τη χορηγία των 500 φυτών για τη δράση του Let’s do it Greece.
Ο κ. Αποστόλου στις 13 Απριλίου ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τις δράσεις των προηγούμενων ημερών λέγοντας ότι ο δήμος προσφέρει 500 φυτά, 3000 λίτρα φυτόχωμα και 750 λίτρα χρώματα.
Έξι μέρες μετά, στις 19 Απριλίου, συγκαλεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής για αποδοχή της δωρεάς των φυτών ενώ θα έπρεπε να είχε προηγηθεί. Ξεχάστηκε ο κ. Αποστόλου και δεν έκανε αποδοχή δωρεάς όταν του προσέφεραν τα φυτά; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει την προβλεπόμενη διαδικασία;

Δεν ξεχάστηκε, αλλά αναγκάστηκε, γιατί υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το πως ήρθαν τα φυτά στο δήμο, οπότε προσπαθώντας να τακτοποιήσει το ζήτημα (να τα μπαλώσει άρον άρον), ο κ. Αποστόλου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αποδέχεται δωρεά επιχειρηματία στον οποίο ίδιο επιχειρηματία, αναθέτει αμέσως μετά σύμβαση 4.997,20 ευρώ για τον καθαρισμό της άγριας βλάστησης Στυλίδας….τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελικά τα φυτά τα πληρώσαμε με το παραπάνω με χρήματα των δημοτών βεβαίως, αλλά είχαμε δυναμική παρουσία των συλλόγων, λίγο είναι και αυτό;

Για τα 750 λίτρα χρωμάτων σιγή ιχθύος. Πώς ήρθαν τα χρώματα στο δήμο; Χορηγία και αυτά; Και η σύμβαση για τα χρώματα σε εταιρεία της Λαμίας, τυχαίο; Να μας πει που βρήκε ο δήμος όλα αυτά τα χρώματα, αφού όπως δήλωσε, δεν βρήκε τίποτα παρά μόνο τη φωτογραφία μου.

Εδώ έχουμε πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς στις 19 Απριλίου σε εταιρεία της Λαμίας, στην οποία τελικά ο δήμος κάνει απευθείας ανάθεση για 3000,04 ευρώ για τα χρώματα (περίπου τόσο κοστίζουν τα 750 λίτρα χρωμάτων). Σύμπτωση και αυτό ;

Ακούω επίσης για πρόστιμο 10.500 ευρώ λόγω αδήλωτης εργασίας, που όπως δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο το ποσό αυτό θα καταβάλει ο ίδιος, λες και η παρανομία είναι μόνο το πρόστιμο. Το ότι “δήμαρχος” απασχολεί άτομα χωρίς να τα δηλώνει, μαύρη εργασία δηλαδή, δεν παίζει κανένα ρόλο….

Ακούω και για συμβουλευτικές υπηρεσίες 5.000 ευρώ. Ποιος θα είναι ο σύμβουλος που θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Οικονομική υπηρεσία του δήμου; δεν μας είπε. Για γραμμάτιο μυρίζει και εδώ. Όμως δεν ξεχάσαμε τι μας έλεγε προεκλογικά για τους συμβούλους ο κ. Αποστόλου, ότι δηλαδή εκείνος ως δήμαρχος δεν θα σπαταλά τα χρήματα των δημοτών σε συμβούλους, όπως κάναμε εμείς.
Μάλλον κάτι δεν καταλάβαμε καλά, γιατί αλλιώς μας τα έλεγε….

Ακούω για πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του δημάρχου που δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα (και το γνωρίζει) ισοπεδώνοντας το θεσμό. Μάθαμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς απέρριψε την πρόσληψη, όμως παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ο ίδιος, συνεχίζει να προσφέρει τις “υπηρεσίες” του καθημερινά στο δήμο.

Πως είναι δυνατόν κ. Αποστόλου προκειμένου να εξοφλήσετε προεκλογικά γραμμάτια να κάνετε τόσες παρατυπίες εις βάρος του κύρους του δήμου;

Ακούω για υδρονομείς που απορρίφθηκαν γιατί ήταν με την προηγούμενη δημοτική αρχή, ακούω για αυθαίρετη αλλαγή του έργου της ανάπλασης της πλατείας Στυλίδας, έτσι για να βάλει ο ίδιος τη σφραγίδα του σε ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ευτυχώς που ξεκίνησε, γιατί αν δεν είχε ξεκινήσει είναι βέβαιο ότι θα είχε ακυρωθεί, όπως ακυρώθηκε το μικρό αντιπλημμυρικό έργο στις Ράχες και στην Πελασγία με μια αστεία πρόφαση.

Ακούω από τον κ.. Αποστόλου ότι όλα τρέχουν γρηγορότερα τώρα, όμως το δίκτυο ύδρευσης Παλαιοκερασιας-Ραχών που παρόλο το “τρέξιμο” δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία. Και ο κ. Υπουργός δεν φαίνεται να διαμαρτύρεται όπως πριν, αν και πέρασαν πέντε μήνες από τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

Τελικά τι γίνεται στο Δήμο Στυλίδας,… ;”

Από admin

Verified by MonsterInsights