Ο 30χρονος πυροσβέστης που κατηγορείται για 28 αδικήματα τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Βαρύ κατηγορητήριο με 28 αδικήματα αντιμετωπίζει ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας από την περιοχή μας ο οποίος εμπλέκεται στα σοβαρά επεισόδια στο Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης.

Ο 30χρονος πυροσβέστης από την περιοχή της Λαμίας με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νικόλαου Ρουμελιώτη, από τις 14 Μαΐου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ανοίγοντας τη διαδικασία για να αποταχθεί από το σώμα.

Ο πυροσβέστης κατηγορείται για 28 αδικήματα, μεταξύ τους αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στη δικογραφία αναφέρεται – σύμφωνα με την ΕΡΤ – πως μετά τα επεισόδια, φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Τον σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη. Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.

ilamia.gr

Verified by MonsterInsights