ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ

“Κοροϊδία δίχως όρια”.

Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην χτεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας  όπου εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ, από συνυπεύθυνο που αντικειμενικά είναι μαζί με την ΝΔ, για τα δεινά που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, σε δήθεν ελπίδα για το μέλλον.

Μέσα στα πολλά “θα” που ακούστηκαν χύθηκαν δάκρυα για την ενεργειακή ακρίβεια, τα Τέμπη, τα προβλήματα στην υγεία.

Έκρυψε όμως από τους συγκεντρωμένους ότι το “χρηματιστήριο ενέργειας” που είναι η αιτία των υπέρογκων τιμών ενέργειας και των υπερκερδών μέσα από αυτό των μονοπωλίων της ενέργειας είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσον αφορά τα Τέμπη ξέχασε να πει ότι ο λαός και η νεολαία μέσα από τις μεγαλειώδες κινητοποιήσεις τους φώναζαν πως «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» για τα Τέμπη, αποδίδοντας σε όλους τους τις ευθύνες που τους αναλογούν για την προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων και τη λογική του κόστους – οφέλους για το κεφάλαιο.

Οι ευθύνες αυτές στο μεταξύ επιβεβαιώθηκαν και από την Εξεταστική Επιτροπή που έγινε με την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, όταν εκείνοι «σφύριζαν κλέφτικα» συμβάλλοντας επί της ουσίας στο «κουκούλωμα».

Για την υγεία που δήθεν θα είναι δημόσια και δωρεάν ξέχασε να πει ότι η ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων (σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα) ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Όσον αφορά την στήριξη στη Παλαιστίνη, πριν από την επίσκεψη του Κασσελάκη στη Ραμάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ για να μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, της «ιερής αμυντικής συμμαχίας» – όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ – και του «καλώς βρίσκεται η φρεγάτα “Ύδρα”στην Ερυθρά», στηρίζει τις δυνάμεις του Ισραήλ ενάντια  στον Παλαιστινιακό λαό  και από την άλλη μεριά θέλει να εμφανίζεται ως υπέρμαχος των Παλαιστινίων.

Ανάμεσα σε αυτά που για ευνόητους λόγους ξέχασε να πει ο Κασσελάκης είναι και οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτή του περασμένου Φλεβάρη για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, οι μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών ενάντια στην ΚΑΠ που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, οι χιλιάδες φοιτητές που βρέθηκαν στον δρόμο ενάντια στην Παιδεία – εμπόρευμα, οι αγώνες ενάντια στην υγεία εμπόρευμα, οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς  λαϊκών σπιτιών.

Αυτήν την πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση- με την οποία ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση –  ο λαός έχει κάθε συμφέρον να τη δυναμώσει σήμερα. Όντως τώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός γνωρίζουν, έχουν πολύ περισσότερη πείρα που πρέπει να αξιοποιήσουν: Για να πιάσουν τόπο η αγανάκτηση, η οργή και η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στα κόμματα που  υπηρετούν τις πολιτικές της ΕΕ των λόμπι, στις 9 Ιούνη να βγουν χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια από τις κάλπες.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ

 

Από admin

Verified by MonsterInsights