Επιτροπής Αγώνα «Όρθρυ Χωρίς Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα»

Επιτροπής Αγώνα «Όρθρυ Χωρίς Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα»

Δελτίο Τύπου

Επιτροπής Αγώνα «Όρθρυ Χωρίς Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα»

Σήμερα 24/6/2024 οι κάτοικοι της Πελασγίας τηρώντας το ετήσιο έθιμο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τέλεσαν θεία λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στην Άγναντη. Η θρησκευτική συνάντηση είχε ταυτόχρονα τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Δ.Δ. Πελασγίας και του Δημοτικού Συμβουλίου  Στυλίδας να γνωμοδοτήσουν θετικά στην εγκατάσταση ενός επιζήμιου για τον τόπο φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Άγναντης.

Αναιρώντας τις  αρχικές αρνητικές γνωμοδοτήσεις του 2022, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησαν σε νέες θετικές γνωμοδοτήσεις για την εγκατάσταση του πάρκου.

Οι αποφάσεις, όπως φάνηκε στη Δημοτική Συνέλευση, είχαν ήδη προαποφασιστεί, ερήμην των κατοίκων της Πελασγίας. Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν από κατοίκους για τις ανυπολόγιστες συνέπειες υποβάθμισης του περιβάλλοντος, του πολιτιστικού τοπίου και της ποιότητας ζωής των δημοτών έπεσαν στο κενό.

Ο κίνδυνος μείωσης της ποσότητας και ποιότητας των πηγαίων νερών και υδρογεωτρήσεων, όπως της Άγναντης, που υδροδοτούν Κυπαρισσώνα και Πελασγία, καθώς και τα πλημμυρικά φαινόμενα που θα προκύψουν από τις εκτενείς αποψιλώσεις και την καταστροφή των φυσικών ρεμάτων, τα οποία αγνοεί επιδεικτικά η περιβαλλοντική μελέτη της αναδόχου εταιρείας, δεν ελήφθησαν υπόψιν.

Ο Δήμος και το Τοπικό Συμβούλιο με μια αδικαιολόγητη εμμονή υποστήριξαν ότι η γνωμοδότηση αφορά τα 1800 στρέμματα των ιδιωτών, τη στιγμή που η αίτηση για γνωμοδότηση αφορά την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας QAIR CYPRESS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΙΚΕ για δεσμευόμενη έκταση 4.719 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι στεκόμαστε ενάντιοι στην εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού πάρκου στην Άγναντη και καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναιρέσει την απόφασή της.

Ως επιτροπή καλούμε τους  κατοίκους της Πελασγίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί  στις 20-21 Ιουλίου 2024 στην περιοχή της Άγναντης για να γνωρίσουν τον πλούτο ενός μοναδικού οικοσυστήματος και ενός τόπου που η ιστορία του ακόμα είναι χαραγμένη στα χώματά του.

Επιτροπής Αγώνα «Όρθρυ Χωρίς Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα»

Από admin

Verified by MonsterInsights