2ο  ΕΠΑ.Λ. Λαμίας

Λαμία, 26/06/2024

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2ο  ΕΠΑ.Λ. Λαμίας, στα πλαίσια του εμπλουτισμού και της βελτίωσης των διδακτικών και μαθησιακών εμπειριών των μαθητών και μαθητριών του, πραγματοποίησε – σε συνεργασία με το Ι.Κ.Υ. – πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Προετοιμασία μαθητών για είσοδο στην αγορά εργασίας», με κωδικό έγκρισης 2023-1-EL01-KA122-VET-000121930.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 μαθητές και μαθήτριες από τις ειδικότητες Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας), Υπάλληλος Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό (τομέας Διοίκησης και Οικονομίας). Υλοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, από 1 Μαρτίου 2024 έως 16 Μαρτίου 2024, στο οποίο περιλαμβάνονταν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις αντίστοιχες με τις ειδικότητες, σεμινάρια σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό της Κύπρου κατά τις απογευματινές ώρες και τέλος πολιτιστικές επισκέψεις σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, οι εμπειρίες και οι στόχοι που επιτεύχθηκαν με την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι στόχοι ήταν πρωτίστως η προετοιμασία των μαθητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω της ενίσχυσης δεξιοτήτων, απόκτησης γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας. Επιπροσθέτως, στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση του αυτοσυναισθήματος και της αυτοπεποίθησής τους, όπως επίσης, η διεύρυνση του επαγγελματικού τους ορίζοντα και η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής προοπτικής όσον αφορά την εργασία, την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιχειρηματικότητα.

 

Από admin

Verified by MonsterInsights