Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (4/7) κτηνοτρόφος στην Αταλάντη, καθώς είδε πνιγμένα και διαμελισμένα τα 24 πρόβατα

Γέμισε από άψυχα σώματα και το διπλανό ελαιοπερίβολο…

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (4/7) κτηνοτρόφος στην Αταλάντη, καθώς είδε πνιγμένα και διαμελισμένα τα 24 πρόβατα που μεγάλωνε στο ποιμνιοστάσιο του, 300 περίπου μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια της πόλης.

Σύμφωνα με τα ίχνη που βρέθηκαν και από τον τρόπο δράσης, είναι βέβαιο ότι έπεσαν θύμα ενός ενήλικου μεγαλόσωμου λύκου, που είχε κάνει εδώ και μέρες την εμφάνισή του στην περιοχή, τριγυρνώντας ακόμη και στα όρια των σπιτιών, νωρίς το πρωί.

Το άγριο ζώο 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα, φέρεται να υπερπήδησε το φράχτη ύψους 1,5 περίπου μέτρου και άρχισε να πνίγει τα πρόβατα εντός του ποιμνιοστασίου. Από τον πανικό που επικράτησε τα ζώα έριξαν την πόρτα και αναζήτησαν προστασία σε διπλανό ελαιοπερίβολο. Ο λύκος όμως τα πρόλαβε και τα σκότωσε κι εκείνα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται παντού μέλη από τα άτυχα οικόσιτα ζώα!

Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να πιστέψει για το κακό που τον βρήκε από τη μία στιγμή στην άλλη και ενημέρωσε αρμοδίως για την καταγραφή του συμβάντος.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο LamiaReport, ότι είχαν ενημερώσει για την ύπαρξη του μεγαλόσωμου λύκου στην περιοχή, πολύ κοντά στην Αταλάντη, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα τολμούσε να επιτεθεί τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή με αρκετά σκυλιά τριγύρω. Θυμίζουμε ότι και παλιότερα είχαν καταγραφεί περιστατικά με λύκους πέριξ της πόλης χωρίς όμως να έχουμε τέτοιες επιθέσεις. Δείτε ΕΔΩ.

Ωστόσο, τα κοντινά ποιμνιοστάσια και φάρμες λαμβάνουν ήδη πρόσθετα μέτρα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ενστικτωδώς το άγριο ζώο θα ξαναχτυπήσει στην περιοχή όπου βρήκε τροφή.

Διαβάστε ΕΔΩ, άρθρο του LamiaReport με οδηγίες σε ενδεχόμενη παρουσία λύκου, όπως αποτυπώθηκαν σε επιστολή της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ».

Από admin

Verified by MonsterInsights