Εβγαλε πόρισμα ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανθρώπινο λάθος» η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Σε προκλητική δήλωση συγκάλυψης της φονικής αδιαφορίας και των κυβερνητικών ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

Όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται «κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» έσπευσε να δηλώσει, προσπερνώντας ότι η πολιτική της απελευθερωμένης αγοράς, της ιδιωτικοποίησης και του κατακερματισμένου σιδηρόδρομου δημιουργεί το έδαφος για τέτοια εγκλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εν έτει 2023 που οι αυτοματισμοί, οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές εντοπισμού έχουν ενσωματωθεί σε παιδικά παιχνίδια, η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών εξαρτάται από έναν σταθμάρχη!!!

Ο ίδιος μίλησε για «διαχρονικές καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα», αποφεύγοντας φυσικά να κατονομάσει την αιτία, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος που θυσιάζει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Εξάντλησε δε τη συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος με αυτό τον τρόπο ανέλαβε «την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

Ανακοίνωσε ότι μεταβατικός υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνει μέχρι τις εκλογές ο Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος θα προχωρήσει στη σύσταση «ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνώμων».

Υποσχέθηκε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων», μοιράζοντας χιλιοειπωμένες δεσμεύσεις που ακούγονται όποτε ο λαός πνίγεται, καίγεται, σκοτώνεται λόγω απουσίας μέτρων και έργων που δεν συμφέρουν το κεφάλαιο. Ο πρωθυπουργός κατέληξε ζητώντας βασικά στοίχιση στις κυβερνητικές κατευθύνσεις λέγοντας ότι «θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία».

Από admin

Verified by MonsterInsights