Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2023Τον Φεβρουάριο του 2023 οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Στερεά Ελλάδα είχαν ως επίκεντρο την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων και τις συμπεριφορές εθισμού στο ευρύ κοινό, αλλά και σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Στις 8 Φεβρουαρίου, το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, πραγματοποίησε ενημέρωση σε μητέρες που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων «Θερμοπυλών» σε συνεργασία με το προσωπικό των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκεί.

Στις 15 Φεβρουαρίου, στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου πραγματοποίησαν βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα σε δύο τμήματα του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας. Στόχος της δραστηριότητας ήταν η ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού για το φαινόμενο του εθισμού και την πρόληψη ανάλογων συμπεριφορών.

Με γεύμα για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στο Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Στις 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΔΕΥΑ Λαμίας το δεύτερο από μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για τις εξαρτήσεις που έχει προγραμματίσει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ξένων Γλωσσών “Καραγκούνη Γεωργία”. Δόθηκε έμφαση στην πρόληψη των εξαρτήσεων αλλά και την κατάλληλη αντιμετώπιση ανησυχητικών συμπεριφορών εφήβων. Γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες της Λαμίας παρακολούθησαν το σεμινάριο όπου μετά το πέρας των εισηγήσεων, διατυπώθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ.

Ο Φεβρουάριος ολοκληρώθηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την ΤΟΠΨΥ (Τοπικές Ομάδες Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) της οποίας φορέα-μέλος αποτελεί και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κατά την εκδήλωση, συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις συνεργασίας με γνώμονα της προαγωγή της ψυχικής υγείας στους κατοίκους του Δήμου Λαμιέων.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2023
Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2023
Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2023
Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2023

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βασιλικών 20, 35133, Λαμία

Tel. No: (+30) 2231067885, (+30) 2231045456
Email: pklamia@kethea-exodos.gr

kmlamia@kethea-exodos.gr

Από admin

Verified by MonsterInsights