ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: TΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ
ΘΕΛΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ

ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά και με θυμηδία την οργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από την Περιφέρεια. Αναμφίβολα είναι ωραίες εκδηλώσεις αλλά δεν μπορούν να είναι «φύλλο συκής» για την γύμνια πολιτικών ουσίας από την Περιφέρεια Στερεάς, για αυτή την τεράστια ομάδα συνανθρώπων μας. Οι γιορτούλες είναι καλές όταν υπάρχουν και ανακοινώσεις έργων. Δεν είναι καλές όταν δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό. Και γίνονται προσβλητικές όταν κάθε χρόνο είναι ίδιες χωρίς τίποτα το καινούριο.

Στην ΕΕ η κοινωνική πολιτική ανήκει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην Περιφερειακή οργάνωση των κρατών μελών. Το κοινωνικό ταμείο αλλά και οι ειδικές χρηματοδοτήσεις διαθέτουν πολλά χρήματα για ουσιαστικά σχέδια στήριξης. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο πειστικό.

Στην Στερεά απουσιάζουν κέντρα διημέρευσης ΑΜΕΑ που χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από την ΕΕ (με εξαίρεση ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτών στη Λαμία). Στην Στερεά δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς και εργασιοθεραπείας αυτών των ανθρώπων και βέβαια δεν υπάρχει ούτε μία προκήρυξη θέσεων εργασίας για ΑΜΕΑ. Γενικά τα ΑΜΕΑ απουσιάζουν από τις πολιτικές συζητήσεις και τον σχεδιασμό, όχι βέβαια οι εκδηλώσεις και οι φωτογραφίες.

Στον δικό μας σχεδιασμό βασική θέση έχουν τα κέντρα διημέρευσης και εκπαίδευσης σε κάθε Νομό ώστε να ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι γονείς που έχουν τεράστιο πρόβλημα επιτήρησης των παιδιών ή των συγγενών τους. Άλλες περιφέρειες τα έχουν ήδη υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία. Εμείς αγνοούμε την δυνατότητα αυτή να κάνουμε παρόμοια έργα. Και παράλληλα τα ζητήματα πρόσβασης που καρκινοβατούν αλλά και τα θέματα υγείας και απασχόλησης όλων αυτών των ανθρώπων.

Μόνο με τα επιδόματα που δίνει το κράτος δεν διευκολύνεται η ζωή αυτών των οικογενειών.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από admin

Verified by MonsterInsights