ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΑΣΑΝ 40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.

Γράφει ο Νίκος Ζαΐμης -Δημοσιογράφος Ope.gr

Για τους γνωρίζοντες όμως κάθε άλλο παρά ως μία τυχαία επιλογή μπορεί να χαρακτηριστεί. Το πολυδιάστατο έργο του στην Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής, στην Επιτροπή Ερευνών του ΕΛΚΕ και στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο τυγχάνει ευρύτερης αναγνώρισης σε διοικητικό επίπεδο, οδήγησε το νεοεκλεγμένο Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΚΠΑ και τον νέο Πρύτανη κ. Γεράσιμο Σιάσο στην ομόφωνη επιλογή του.
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ.

Πράγματι, ο κ. Καραγιάννης κατά τα τρία χρόνια παρουσίας του στην Κοσμητεία αναμόρφωσε κυριολεκτικά από κάθε άποψη την εικόνα της αρχαιότερης Σχολής του ΕΚΠΑ. Με ήθος, ευγένεια, ταπεινότητα και σχέδιο εργάστηκε σε αγαστή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σειρά έργων και επιλύοντας χρόνια προβλήματα.

Οι κτηριακές υποδομές της Θεολογικής Αθηνών ανακαινίστηκαν και αναβαθμίστηκαν, η έρευνα και οι εκπαιδευτικές ανάγκες της ενισχύθηκαν και εμπλουτίστηκαν με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, η Βιβλιοθήκη της εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ πλήρους ψηφιοποίησης και οι απόφοιτοί της μπορούν πλέον μετά 20 χρόνια να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ βρίσκοντας επαγγελματική διέξοδο.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο νέος Αντιπρύτανης έφερε στο προσκήνιο τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, προστατεύοντας και εδραιώνοντας την παρουσία της στα ακαδημαϊκά δρώμενα και αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει υπηρετώντας την Εκκλησία και την ελληνική κοινωνία. Η έκδοση τιμητικών τόμων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αλλά και η διοργάνωση επετειακών συνεδρίων για την Επανάσταση του 1821 και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922)αποτελούν απτή απόδειξη των πεπραγμένων του.Το επίπεδο συνεργασίας της Σχολής τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι πλέον εξαιρετικά υψηλό και αποτυπώνεται έμπρακτα σε επιστολές των δύο Προκαθημένων.

Όλα αυτά μαζί με την εμπειρία που ο κ. Καραγιάννης έχει αποκομίσει πραγματοποιώντας επιστημονική έρευνα στο αντικείμενό του και σε έργα σχετικά με τη δημιουργία χριστιανικού πολιτιστικού αποθέματος τον οδήγησαν στηνανάληψη του ευαίσθητου και τόσο απαιτητικού αντικειμένου της Έρευνας (ΕΛΚΕ), της Καινοτομίας και της Διά Βίου Εκπαίδευσης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΚΠΑ.

Η νέα του θέση σε ένα νευραλγικό για το Πανεπιστήμιο Αθηνών πόστο απαιτεί σύνεση και υπευθυνότητα, στοιχεία που διέπουν τη μέχρι σήμερα πορεία του στα ακαδημαϊκά μονοπάτια.

ΠΗΓΗ ope.gr

Από admin

Verified by MonsterInsights