Ισραήλ

Στο αίμα έχει πνίξει τη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, το οποίο προετοιμάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο μακελειό με τη χερσαία επιχείρηση που βρίσκεται προ των πυλών.
Το τρομοκρατικό τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για την εκκένωση του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα, επί της ουσίας του 50% του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας, έληξε στις 8 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ισραηλινός στρατός πνίγει στο αίμα τη ΓάζαΤο υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν από δολοφονικό ισραηλινό χτύπημα, το οποίο έπληξε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν άμαχοι που εκκένωναν τη Γάζα. Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 70.

Οι πρώτες «τοπικής κλίμακας» χερσαίες επιδρομές

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε κάποιες πρώτες «τοπικής κλίμακας» χερσαίες επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης «εκκαθάρισης» της περιοχής από ορισμένες δυνάμεις της Χαμάς και εντοπισμού ομήρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, στις επιχειρήσεις έγιναν έρευνες και συγκεντρώθηκαν «στοιχεία» που θα συμβάλουν στις προσπάθειες εντοπισμού ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Επίσης, ανέφεραν ότι «εξάλειψαν» πυρήνες της παλαιστινιακής οργάνωσης και «υποδομές στην περιοχή», συμπεριλαμβανομένης ομάδας μαχητών που εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους προς τη μεριά του Ισραήλ.

 

Εφιαλτική η κατάσταση στη Γάζα

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα ανέρχονται σε 1.900, εκ των οποίων 614 παιδιά και 370 γυναίκες. Άλλοι 7.696 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τουλάχιστον 12 υπάλληλοι οργανώσεων του ΟΗΕ στη Γάζα.

Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς και τα σχέδια χερσαίας επέμβασης, σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας και των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της. Ο ασφυκτικός αποκλεισμός, που είναι σε ισχύ εδώ και μιάμιση δεκαετία, έγινε ακόμη χειρότερος, καθώς το Ισραήλ διέκοψε την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τον ανεφοδιασμό του παλαιστινιακού θύλακα με φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μέσα στις πρώτες 6 μέρες το Ισραήλ έριξε 6.000 βόμβες βάρους 4,5 τόνων, μεταξύ τους και βόμβες λευκού φωσφόρου, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από διεθνείς συμβάσεις, καθώς προκαλούν βαθιά εγκαύματα και μαρτυρικό θάνατο.«Ήταν μόνο η αρχή»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, δήλωσε απόψε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν παρά «μόνο η αρχή». «Πλήττουμε τους εχθρούς μας με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο Μπ. Νετανιάχου στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Συνεχίζεται το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό

Συνεχίζεται το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ο στρατός του οποίου ξεκίνησε χθες τις χερσαίες επιχειρήσεις στα περίχωρα της λωρίδας της Γάζας μετά τη λήξη του τρομοκρατικού τελεσίγραφου προς τους Παλαιστίνιους, για την εκκένωση του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός πνίγει στο αίμα τη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν από δολοφονικό ισραηλινό χτύπημα, το οποίο έπληξε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν άμαχοι που εκκένωναν τη Γάζα. Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 70.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει των χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και υφίσταται σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το κίνημα της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα», εκτοπίζοντας και διώκωντας πάνω από 1,1 εκατομμύρια παλαιστίνιους από τις εστίες τους.

Την αντίθεσή της στη μετακίνηση του πληθυσμού της Γάζας καταδικάζοντας τον βομβαρδισμό «ανυπεράσπιστων αμάχων, εξέφρασε χθες Παρασκευή η Σαουδική Αραβία.

Πηγή: 902.gr

Από admin