Γάζα


Τέσσερις χιλιάδες (4.000) νεκρά παιδιά στη Παλαιστίνη.

Αυτή λοιπόν είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ την ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ και τα λοιπά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, το οποίο αυτές τις μέρες, ενημερώνει και κινητοποιεί τον ελληνικό λαό για να σταματήσει αυτό το μακελειό και για τη λευτεριά της Παλαιστίνης.

Μας παρουσιάζουν τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία και σε σχολεία, τις δολοφονίες 4.000 παιδιών και 1.200 αγνοουμένων, ως αυτοάμυνα του κατακτητή της Παλαιστίνης. Οι κατακτητές στο διάβα της ιστορίας πάντα ήταν επιτιθέμενοι και δολοφονούσαν τους λαούς. Αυτό γίνεται εδώ και 75 χρόνια στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ. Το ίδιο έγινε και στην Κύπρο. Αυτοάμυνα κάνει μόνο ο κατεχόμενος λαός και έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προστατεύσει την ελευθερία του και την πατρίδα του.

Τι μέγεθος υποκρισίας, κυνισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τους δήθεν θεσμούς της «πολιτισμένης», «ελεύθερης» Δύσης. Οι πραγματικοί δολοφόνοι είναι οι ίδιοι, γιατί αυτοί στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ. Η σιωπή και οι ίσες αποστάσεις στην πράξη αποτελούν στήριξη του δολοφονικού οργίου και της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης. Μόνο η αντίδραση και η κινητοποίηση των λαών μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Το δολοφονικό τους μένος, δεν έχει όρια. Υπουργός του Ισραήλ είπε δημόσια ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και πυρηνικά όπλα εναντίον των Παλαιστινίων! Η στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων από τον καθένα μας, αποτελεί ταυτόχρονα και προστασία της καταγεγραμμένης συνείδησης της ανθρωπότητας. Αν εκλείψει και αυτή, όπως επιδιώκουν.

Τέτοια προσπάθεια είναι το επιχειρούμενο ξαναγράψιμο της ιστορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διαστρέβλωση και παραχάραξη των πραγματικών ιστορικών γεγονότων, εκεί στοχεύει και η αναφορά του υπουργού παιδείας, που έγινε μετά την συνάντηση του με το προεδρείο του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, που έγινε, όπως αναφέρει, λόγω ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ σχετικά με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. Απορία: απολογία και συστάσεις ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης;

Τι είπε ο υπουργός; Ρόλος του σχολείου «δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας, ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους» και ότι «ο αντισημιτισμός και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε». Δηλαδή, κατά τον υπουργό, η άποψη και η έκκληση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών να σταματήσει από το Ισραήλ το μακελειό των παιδιών της Παλαιστίνης, αποτελεί έκφραση αντισημιτισμού. Στην ουσία όμως είναι προσπάθεια δικαιολόγησης του μακελειού των παιδιών, το οποίο συνεχίζεται καθημερινά. Εξ άλλου στον ΟΗΕ η κυβέρνηση αρνήθηκε να ψηφίσει πρόταση ψηφίσματος για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, τα παιδιά στα σχολεία της χώρας μας δεν θα πρέπει για παράδειγμα να διδάσκονται ότι ο ναζισμός είναι ο μόνος ένοχος για τις καταστροφές, τα εγκλήματα και τα εκατομμύρια των νεκρών, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αν αυτό δεν αποτελεί ξέπλυμα του ναζισμού, διαστρέβλωση της ιστορίας και σβήσιμο της ιστορικής μνήμης των λαών, τότε τι είναι;

Αν τους επιτρέψουμε να εκλείψει, να σβηστεί, όπως επιχειρείται, η καταγεγραμμένη συνείδηση της ανθρωπότητας, τότε το μέλλον μας θα είναι πολύ ζοφερό. Ελπιδοφόρο μήνυμα η διογκούμενη αντίσταση και κινητοποίηση των λαών υπέρ της Παλαιστίνης.

Αλληλεγγύη και Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Θάνος Βασιλόπουλος

Παιδίατρος Εντατικολόγος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Από admin