Αδίστακτοι

Μιας και πιάσαμε την ισραηλινή προπαγάνδα, έχει γίνει συνήθεια να καταρρέει με πάταγο κάθε προσπάθεια να ενοχοποιήσουν με κατασκευασμένες ειδήσεις τους Παλαιστίνιους για να δικαιολογήσουν τη σφαγή. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το βίντεο με τον γνωστό πλέον αξιωματικό — γελωτοποιό, ο οποίος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τα fake news του στρατού, παρουσιάζοντας τα σχετικά βίντεο από τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών.

Σε ένα από αυτά, μας δείχνει την είσοδο ενός «τούνελ της Χαμάς», που οδηγεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο οποίο εισέβαλαν χτες οι Ισραηλινοί. Ο αξιωματικός δείχνει έναν ηλεκτρολογικό πίνακα και εξηγεί ότι από εκεί το ρεύμα περνάει με καλώδια μέσα στο τούνελ για να έχει φως. Σύμφωνα με την αφήγησή του, το τούνελ διασχίζει 200 μέτρα κάτω από τη γη και καταλήγει στα υπόγεια του νοσοκομείου. Όπως αποδείχτηκε όμως από φωτογραφίες και μαρτυρίες, το «τούνελ» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φρεάτιο ασανσέρ (!) και ο ηλεκτρολογικός πίνακας υπάρχει εκεί για να του δίνει ρεύμα!

 

Μάλιστα, επειδή το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε και στην πλατφόρμα του «X», οι αναγνώστες πήραν κυριολεκτικά στο ψιλό την ισραηλινή προπαγάνδα, αναρτώντας φωτογραφίες με φρεάτια ασανσέρ πανομοιότυπα με αυτά που δείχνει η ισραηλινή προπαγάνδα, γράφοντας ότι υπάρχουν και στις χώρες τους «τούνελ της Χαμάς»!

Το κράτος — δολοφόνος και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του είναι φαιδροί και επικίνδυνοι. Δεν διστάζουν να κατασκευάσουν και το πιο μεγάλο ψέμα για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους, ακόμα και σε βάρος νεογέννητων παιδιών.

Πηγή: 902.gr

atexnos.gr

Από admin