Φάλαινα

Τα νησιά της Χαβάης αποτελούν επιλεγμένο προορισμό για τις θηλυκές φάλαινες-καμπούρες για να γεννήσουν λόγω των θερμών, ασφαλών και απαλλαγμένων από αρπακτικά υδάτων.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν, για πρώτη φορά, πλάνα από τον τοκετό μιας φάλαινας, ένα αξιοσημείωτο γεγονός που διέφυγε μέχρι τώρα από την ανθρώπινη παρατήρηση. Αυτή η σπάνια και συναρπαστική σκηνή κινηματογραφήθηκε στα ανοιχτά του νησιού Λαχάινα, μακριά από την ακτογραμμή του Μάουι, σε ένα ήσυχο καταφύγιο που επισκέπτονται οι φάλαινες-καμπούρες για να γεννήσουν.

Το National Geographic πρόκειται να αποκαλύψει το πλήρες υλικό ως κορυφαίο σημείο της επερχόμενης σειράς «Incredible Animal Journeys», που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου.

Η Rachel Cartwright, ερευνήτρια του Keiki Kohola Project, μιας οργάνωσης αφιερωμένης στη διατήρηση των μητέρων φαλαινών και των νεογνών τους, εξέφρασε τη σημασία του γεγονότος. «Το περιμέναμε αυτό εδώ και 25 χρόνια», δήλωσε. «Δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ».

Τα νησιά της Χαβάης αποτελούν επιλεγμένο προορισμό για τις θηλυκές φάλαινες-καμπούρες για να γεννήσουν λόγω των θερμών, ασφαλών και απαλλαγμένων από αρπακτικά υδάτων. Ενώ οι επιστήμονες έχουν από καιρό σταθμεύσει σε αυτά τα νερά με την ελπίδα να γίνουν μάρτυρες μιας πλήρους γέννας, το γεγονός παρέμενε από μυστήριο, μέχρι τώρα.

Πηγή: gazzetta.gr

lamiareport.gr

Από admin