79 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

FIR

79 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Την 9η Μάη του 1945, η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της. Ήδη ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ προελαύνοντας είχε απελευθερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς, είχε καταλάβει και το τελευταίο προπύργιο του ναζισμού, το Βερολίνο, είχε υψώσει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τη Νίκη έφερε η καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, η τεράστια προσφορά του σοβιετικού λαού, με πάνω από 20 εκ. νεκρούς, οι μεγάλες δυνατότητες του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής. Τη Νίκη έφεραν τα απελευθερωτικά κινήματα όλων των λαών, με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές.

Ο ελληνικός λαός, την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα κατά της Κατοχής, έδωσε πάνω από 500.000 θύματα. H Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με τα περισσότερα σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας θύματα του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα. Ο λαός μας συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μεγαλούργησε με τον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας. Οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ. Είναι η δική του συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη.

Τα αστικά κόμματα καλούσαν το λαό να μην αντισταθεί, να «καθίσει φρόνιμα». Οι αστοί, όσοι δεν εγκατέλειψαν τη χώρα αναχωρώντας για Κάιρο και Λονδίνο, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, κερδοσκοπώντας μέσα στην Κατοχή, ενώ ο λαός μας πέθαινε από την πείνα.

Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ότι η δύναμη του λαού που βγαίνει μπροστά, οργανωμένος και αποφασισμένος, είναι ανίκητη. Επιβεβαίωσε ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματά της, που σε όλες τις συνθήκες δρουν σε βάρος του λαού, αφού τα ταξικά τους συμφέροντα είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τότε, στην Ελλάδα η αντίθεση ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη εκφράστηκε με την ανοιχτή σύγκρουση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τα Τάγματα Ασφαλείας, τους Χίτες, με την επέμβαση των εγγλέζικων στρατευμάτων, το Δεκέμβρη του 1944, που αιματοκύλησαν το λαό για να επιβάλουν την ανυπόληπτη αστική εξουσία.

Από την Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν εκείνες που ενίσχυσαν οικονομικά και εξόπλισαν στρατιωτικά τη Χιτλερική Γερμανία με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της ΕΣΣΔ. Ήταν τα γερμανικά μονοπώλια που έφεραν τον Χίτλερ στην εξουσία, μαζί με τα αμερικάνικα, αγγλικά, και γαλλικά, που τον στήριξαν και τον ενίσχυσαν, όπως και τον φασίστα Μουσολίνι. Τον πιο βρώμικο ρόλο για την άνοδο του Χίτλερ έπαιξε η σοσιαλδημοκρατία. Στόχος τους ήταν να συντρίψουν το σοσιαλισμό.

Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού. Είναι μια μορφή διακυβέρνησης που χρησιμοποιεί την ανοιχτή βία και επιλέγεται για το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των κομμουνιστών, όταν οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού γιγαντώνονται. Τον φασισμό μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β’ ΠΠ. Γιατί το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της Νίκης των Λαών ήταν η εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας σε σειρά χωρών της Ευρώπης και της Ασίας και η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Γιατί στόχο έχουν τη συκοφάντηση του ηρωικού λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, την υποβάθμιση της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε να αλλοιώσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την πάλη των λαών, που είχε αποτέλεσμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Επιδιώκουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη των λαών την αληθινή Ιστορία και τις διδαχές της, γιατί αυτές μπορεί να γίνονται σήμερα υλική δύναμη του αγώνα ενάντια στον ζυγό της εκμετάλλευσης, της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας που προκαλεί στους λαούς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Οι «αξίες» του συστήματος της βαρβαρότητας, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και όλων των αστικών κομμάτων, είναι τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, η γεωστρατηγική ισχύς, που για να τα εξασφαλίσουν δε διστάζουν να δολοφονούν λαούς. Σήμερα, η εγκληματική τους δράση, μαζί με το Ισραήλ, οδηγεί σε γενικευμένη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή σε αντιπαράθεση με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ (Κίνα, Ρωσία κ.ά.).

Η ΕΕ αθωώνει τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, κατά του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού. Υιοθετεί τα περί «αυτοάμυνας» του Ισραήλ, που έχει επιβάλει στην Παλαιστίνη 70 χρόνια κατοχής, έχει φτάσει μέσα σε ένα εξάμηνο τις 35 χιλιάδες δολοφονίες Παλαιστίνιων και τις 77 χιλιάδες τραυματισμούς, τους ομαδικούς τάφους, πέρα από τις καταστροφές σε υποδομές, ακόμη και σε νοσοκομεία.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διεξάγουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία και στο υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ, με στόχο τη γεωπολιτική ισχύ και το μοίρασμα της λείας.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων.

Στην κάλπη των ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση, τα άλλα αστικά κόμματα, πρέπει να πληρώσουν, γιατί είναι με την εμπλοκή της χώρας στο έγκλημα στη Μ. Ανατολή. Γιατί βάζουν το λαό μας στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνοντας φρεγάτες, οπλικά συστήματα, στρατεύματα εκτός συνόρων. Γιατί παρέχουν κάθε διευκόλυνση στο αιματοβαμμένο ΝΑΤΟ, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γι’ αυτό παλεύουμε για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η λαϊκή ψήφος να καταδικάσει την ΕΕ, τα ευρωατλαντικά κόμματα. Να δυναμώσει περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης και καταδίκης της αντιλαϊκής-αντιδραστικής, πολεμοκάπηλης πολιτικής, με τη συστράτευση λαού και νεολαίας για σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, που εγκληματεί κατά των λαών της Ουκρανίας, της Μ. Ανατολής και με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή ιμπεριαλιστική πολιτική της που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, μέχρι την ανατροπή της.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μαζί με το ΚΚΕ, παλεύουν για την πληρωμή των αναγνωρισμένων, από διεθνείς συνθήκες, γερμανικών αποζημιώσεων-επανορθώσεων, που είναι χρήματα του λαού μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, δεν τις διεκδικούν. Στην πραγματικότητα κάνουν πλάτες στο γερμανικό κράτος να μην πληρώσει, γιατί προκρίνουν τις συμμαχικές σχέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας-Γερμανίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών. Τιμά τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, για την απαλλαγή του από το ζυγό του φασίστα κατακτητή και από τον ζυγό του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να πάρει ό ίδιος ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια.

Ζήτω η 9η Μάη, Ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Από admin