Φοιτητές Λαμίας: «Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σ.Σ. Λαμίας και στην πλατεία Πάρκου την Παρασκευή 3 Μαρτίου…

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Πάρκου την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 19:00’, μαζί με τους εργαζόμενους και τους μαθητές της Λαμίας, διοργανώνουν οι Φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Λαμίας.

Θα προηγηθεί σιωπηρή διαμαρτυρία στις 18:30’, την ίδια μέρα, στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λαμία.

«Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα κερί και με όποιον άλλο τρόπο θέλει ο καθένας, για να αποχαιρετήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας και να στείλουμε δύναμη σε όλους όσοι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία», αναφέρουν σε μήνυμά τους και κοινοποιούν την απόφασή τους για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από χθες το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας.

Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.

Η οργή μας όμως ξεχειλίζει! Δεν είναι λογικό εν έτει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που συνέβαλαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την ίδια στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά πως προμήνυε χτύπημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιβατών. 

Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους – οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες. Η θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας γίνεται οργή και η οργή πρέπει να γίνει οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι στον δρόμο! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο

Φοιτητές Λαμίας: «Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς»

lamiareport.gr

Από admin

Verified by MonsterInsights