ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΧΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Προs

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ

Ράχες Φθιώτιδας 3 Μαρτίου 2023

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΧΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κύριοι

Από τις απογευματινές ώρες της 1ης Μαρτίου 2023 η εταιρεία σας προχώρησε στον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου Καραβομύλου – Αχινού στον αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια αυτών των μακράς διάρκειας κυκλοφοριακών ρυθμίσεών σας, εκτρέψατε την διέλευση βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μέσω του οικισμού της Παραλίας Ραχών, περιοχής πυκνά κατοικημένης δημιουργώντας μια αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής.

Σας επισημαίνουμε την

Υπουργική απόφαση αρ.ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ 393/2017 ΦΕΚ 3769/Β26-10-2017 Καθορισμός και σήμανση οδών οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας,

Βάσει της οποίας καθορίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και στο οδικό τμήμα της οδού Ελ.Βενιζέλου Στυλίδας μέχρι και τους οικισμούς Παραλίας Ραχών και Ράχες.

Αδιαφορώντας προκλητικά και κατά παράβαση της παραπάνω απαγορευτικής διάταξης εκτρέψατε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέσω του οδικού τμήματος του οικισμού της Παραλίας Ραχών.

Το παραπάνω γεγονός εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα όσο και για την ίδια μας τη ζωή.

Για λόγους οδικής ασφάλειας, προστασίας της ζωής μας καθώς και της αποτροπής της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και φθοράς του οδικού δικτύου.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε τις παράνομες, απαράδεκτες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Κοινοποίηση: Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας
Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας
Δήμος Στυλίδας
Βουλευτές Νομού Φθιώτιδας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Από admin

Verified by MonsterInsights