«Αίσχος και ντροπή! Απειλούν με βίαιη έξωση άνεργη γυναίκα και απαιτούν να τους πει και συγγνώμη…», τονίζει σε ανακοίνωσή του..

Αίσχος! Τα κοράκια απειλούν με έξωση άνεργη και απαιτούν να τους ζητήσει και συγνώμη επειδή “αναστατώθηκε η εταιρεία” από τις κινητοποιήσεις!

Aίσχος και ντροπή! Απειλούν με βίαιη έξωση άνεργη γυναίκα και απαιτούν να τους πει και συγγνώμη…», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, καθώς, όπως αναφέρει, «την Πέμπτη 30 Μαρτίου η κ. Ελίζα που το σπίτι της στην Κυψέλη (Υακίνθου 6-8)  πλειστηριάστηκε για χρέος ύψους 40.000 ευρώ, δέχτηκε τηλέφωνο από την εταιρεία που αγόρασε το σπίτι της».

Ο εν λόγω, σημειώνει ο Σύλλογος, «με περίσσιο θράσος της είπε να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στην εταιρεία λόγω της κινητοποίησης και της δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Αν ζητήσει συγγνώμη η εταιρεία θα της επιτρέψει να μπαίνει στο σπίτι της(..!) για 6 μήνες όσο αυτή θα διεξάγει εργασίες, παρότι έτσι κι αλλιώς θα προβεί άμεσα στη βίαιη έξωση της άνεργης γυναίκας».

«Ποια ήταν η αναστάτωση που προκάλεσε στην εταιρεία η κ. Ελίζα;

Το καλοκαίρι του 2022 στον Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας έφτασε καταγγελία ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε άνεργη, πρώην έμπορο στην πλατεία Κυψέλης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος μαζί με την ΟΒΣΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο συμβολαιογραφείο όπου θα διεξαγόταν ο πλειστηριασμός στην οδό Καποδιστρίου 8 στα Εξάρχεια, αλλά η συμβολαιογράφος, αρνούμενη να συναντηθεί με την ίδια και τους εκπρόσωπους του Συλλόγου, παρέπεμψε τη συναδέλφισσα στα γραφεία της «DoValue» στο Μοσχάτο.

Εκεί οι εκπρόσωποι της γνωστής εταιρείας  παρέδιδαν εκ των υστέρων μαθήματα στην κ. Ελίζα, όπως γιατί δεν μπήκε στη ρύθμιση για ευάλωτα νοικοκυριά, παρόλο που όλες οι προσπάθειες της κ. Ελίζας είχαν αποβεί άκαρπες, αφού η εταιρεία απαιτούσε μπροστά τα 30.000 ευρώ από τα 40.000 που ήταν η εναπομείνασα  οφειλή, πράγμα ακατόρθωτο για μια άνεργη γυναίκα.

Στις 10 Μαρτίου του 2023 στο σπίτι της συναδέλφισσας πήγε δικαστικός αντιπρόσωπος συνοδεία αστυνομικού για να προχωρήσει στην έξωση. Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου μας και της γειτονιάς, ο δικαστικός τράπηκε σε φυγή και απείλησε ότι θα επιστρέψει τέλη Μάρτη. Μάλιστα, την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική μαχητική συγκέντρωση στους δρόμους της Κυψέλης», επισημαίνει ο Σύλλογος και υπογραμμίζει:

«Σήμερα 30 Μάρτη οι δολοφόνοι επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος με απειλές και απαράδεκτες αξιώσεις. Όλοι σε ετοιμότητα!  Όλη η Κυψέλη και η Αθήνα στο πόδι. Στην οδό Υακίνθου 6-8 είναι το σπίτι όλων μας!».

Από admin

Verified by MonsterInsights