Υπ. Περιφερειάρχης Κώστας ΜαρκόπουλοςΥπ. Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησε ο Υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος

Συναντήθηκε με εκλεγμένους του Συλλόγου εργαζομένων (παρά το γεγονός ότι δεν έχουν συνταχθεί σε σώμα) και με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών. Επισκέφθηκε πολλά τμήματα και συνομίλησε με πάρα πολλούς εργαζομένους όλων των επιπέδων.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το Νοσοκομείο αποδίδει χάριν στις υπεράνθρωπες αξιόλογες προσπάθειες όλων των εργαζομένων. Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση κυρίως από άποψη ιατρικού προσωπικού με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε ότι σαν Περιφέρεια αλλά και σαν γιατρός που αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση του προβλήματος θα είναι ισχυρός διεκδικητής απέναντι στην κυβέρνηση για διορισμούς τουλάχιστον 20-30 γιατρών που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο και καλύπτει ασθένειες και τραυματίες.

Ακόμη ο κ. Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε ότι σαν Περιφερειάρχης θα δώσει πρόσθετα κίνητρα για την προσέλευση γιατρών οι οποίοι αποφεύγουν το Νοσοκομείο Λαμίας λόγω της έντονης δυσλειτουργίας και υπερεργασίας. Η Περιφέρεια δεν δίνει μισθούς, αλλά μπορεί να εξασφαλίσει άλλα κίνητρα με Ευρωπαϊκούς πόρους.

Όσοι υπερηφανεύονται ότι εξασφαλίζουν εξωτερικούς ιατρούς με «μπλοκάκι» προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οργανωμένο Νοσοκομείο με κλινικές. Όταν δε, ξεκινήσει η Ογκολογική-Ακτινοθεραπευτική μονάδα, το Νοσοκομείο θα καταρρεύσει υπό το βάρος των δύσκολων περιστατικών, αν δεν έχει ενισχυθεί εκ των προτέρων.

Τον Κώστα Μαρκόπουλο συνόδευσε η κα Αλίκη Λιάσκα, Δ/ντρια Οφθαλμολογικής κλινικής.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας και μετά θα ζητηθεί συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησε ο Υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από admin

Verified by MonsterInsights