Εκοιμήθη ο Παπά Χρήστος Αλεξίου

 Άοκνος και δραστήριος μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, διακονούσε το λόγο του Θεού αποτελώντας παράδειγμα ιερέα και οικογενειάρχη…

Βαρύ πένθος στην Ανατολική Φθιώτιδα στο άκουσμα της είδησης της εκδημίας του πατρός Χρήστου Αλεξίου σε ηλικία 89 ετών.

Πατέρας του γνωστού προπονητή και γυμναστή Κώστα Αλεξίου και παππούς του Αντιδημάρχου Στυλίδας, Χρήστου, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη θρησκευτική ζωή της Ανατολικής Φθιώτιδας ως Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδας και Πρωτοπρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Άγιο Αθανασίου.

Θεολόγος και Βυζαντινολόγος, όλοι είχαν να πουν για την απαράμιλλη φωνή του στην απόδοση των ιερών ψαλμών αλλά και για τα εμπνευσμένα του κηρύγματα και την αγάπη του στο ποίμνιο του.

Μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές βρισκόταν καθημερινά στους ιερούς ναούς αλλά και στους αγρούς όπου ασχολούνταν άοκνα με τη γη, παράδειγμα κάθε πιστού και οικογενειάρχη.

Ιδιαίτερα συγκινητική η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Χρήστου Αλεξίου, για το θάνατο του παππού του:

«Ψυχή μου έφυγες για το αιώνιο ταξίδι στους ουρανούς, ήσουν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου όλου, πάντα με το χαμόγελο σου και μια καλή κουβέντα για όλους. Μου έδειξες τον δρόμο και με έμαθες να περπατώ πάνω σε αυτόν και υπόσχομαι ότι θα σε κάνω καθημερινά χαρούμενο και περήφανο από εκεί ψηλά που θα κοιτάς. Αφήνεις πίσω σου τεράστια κληρονομιά και κοινωνικό έργο που όλοι εξυμνούν και αναγνωρίζουν.
 
Θα σε αγαπώ για πάντα παππού μου…»
Παπά Χρήστος Αλεξίου

Η κηδεία του αγαπητού Παπά – Χρήστου, θα γίνει την Παρασκευή (11/8/23) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Αχλάδι στις 10:00’ το πρωί, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η σορός θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 07:00’ το πρωί και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Από admin